SOCIAL MEDIA

maanantai 11. marraskuuta 2019

Poronjäljet - Jälkiruoka ruisleivästä

Poronjäljet - Jälkiruoka ruisleivästä on ruisleipäversio köyhistä ritareista.


Tämä jälkiruoka sopii tarjottavaksi vaikkapa Itsenäisyyspäivän illallisella.
Poronjäljet ovat jo itsessään kansallisaarre, kuten myös ruisleipä ja puolukat.

Tarvitset jälkiruokaan jo hieman kuivahtaneita ruisleivän siivuja, Vanhanajan vaniljajäätelöä sekä Graal of gravity- Puolukkasurvosta.

Ainekset:

Ruisleipää
Desi luomumaitoa
1 luomukananmuna
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Ripaus ruususuolaa
Ripaus jauhettua kardemummaa
Vanhanajan vaniljajäätelöä
Graal of gravity- Puolukkasurvosta

Voita paistamiseen

Vatkaa kananmuna, suola, sokeri, vaniljasokeri ja kardemumma maidon sekaan.
Laita ruisleivän palat maitoon, ja anna niiden imeä nestettä rauhassa joitakin minuutteja, riippuen siitä kuinka kuivia ne ovat.


Laita isohko nokare voita paistinpannulle ja anna pannun kuumeta.
Paista leivät molemmin puolin kauniin sävyisiksi.


Asettele leivät vastakkain ikään kuin poron jälkien muotoon lautaselle.
Koristele leivät Vanhanajan vaniljajäätelöllä ja Graal of Gravity - Puolukkasurvoksella.

Tämä jälkiruoka-annos on niin maukas, ettei sanotuksi saa!






Ei kommentteja :

Lähetä kommentti