SOCIAL MEDIA

maanantai 18. marraskuuta 2019

Pyttipannu

Pyttipannu on ruoka, joka syntyy helposti ja jonka avulla voit vähentää hävikkiä.
Reseptin kanssa ei tarvitse olla turhan tarkka, tähän sopii käytettäväksi niin makkarat, kuin nakit, erilaiset kasvisten jämät ja tietysti jo keitetyt perunat.
Voit soveltaa reseptiä vapaasti ja lisätä mausteeksi vaikka jäljelle jääneet tuorejuustot tms.



Ainekset:

8 luomuperunaa
Vajaa paketti nakkeja/ makkaraa tms.
4 luomukananmunaa
3 isohkoa lehteä lehtikaalia
2 sipulia
Pippuria
Suolaa
Öljyä tai voita paistamiseen

Keitä perunat. Ne saa jäädä vähän koviksi, jos et sitten käytä jo aiemmin ruoaksi keitettyjä perunoita.
Jos käytät uusia perunoita, voit käyttää ne kuorineen.
Pilko keitetyt perunat neljään osaan.
Kuori ja pilko sipulit.
Pilko myös liha jota käytät.
Riivi lehtikaalista lehtiosat irti ja pilko ne.
Riko kananmunat kulhoon ja sekoita sekaan hieman suolaa.
Ota erillinen pannu kananmunille, ja paista niistä "hakkelusta", eli rikkonaista murua.
Sen saat sekoittamalla kananmunia pannulla kypsymisen aikana vaikka puulastalla.
Kuullota sipulit ja lisää joukkoon lihat. Sekoittele.
Lisää sitten perunat ja lehtikaali, ja anna paistua hetken välillä sekoitellen.
Lisää joukkoon kananmunat.


Mausta pippurilla ja lisää tarvittaessa suolaa ja anna kypsyä vielä hetkisen.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti