Herkkusienikeitto syntyy hetkessä vähistä raaka-ainesta ja on kuitenkin niin makoisaa, että sopii vaikka juhlienkin alkukeitoksi.
Ainekset:
200 g luomuherkkusieniä
n. 12 cm purjoa
2 cm palsternakkaa
6 dl vettä
2 dl luomukermaa
2 rkl vehnäjauhoja
3 laakerinlehteä
Pippuria
Suolaa
Voita
Öljyä
Halkaise purjo pituussuunnassa kahtia.
Pese se hyvin.
Siivuta sitten purjo ohuiksi siivuiksi.
Kuori ja raasta palsternakka pieneksi raasteeksi.
Kuullota purjoa öljyssä (sopivan kokoisessa keittokattilassa).
Lisää sekaan laakerinlehdet ja sopivasti pippuria.
Lisää myös palsternakka ja sekoittele hetken aikaa.
Lisää vesi ja anna tämän keittopohjan kiehua pienellä lämmöllä kymmenisen minuuttia.
Pese ja siivuta sillä välin herkkusienet.
Kuullota niitä sitten hetken aikaa voissa (kunnes ne saavat hieman väriä).
Siirrä herkkusienet pois liedeltä.
Sekoita vehnäjauhot vesitilkkaan.
Lisää seos keittopohjan sekaan ja anna kiehua vielä joitakin minuutteja samalla sekoitellen.
Lisää sitten kerma ja anna kiehua vielä hetken aikaa (edelleen samalla sekoitellen).
Mikäli keitosta tulee liian sakeaa, voit lisätä vielä hieman vettä.
Lisää lopuksi herkkusienet ja suolaa maun mukaan.
Voit poistaa laakerinlehdet ennen tarjoilua.
Keitto on valmista tarjottavaksi.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti