Mutti on perinneruoka, jonka arvellaan olevan lähtöisin kivi-ja pronssikaudelta.
Nykyisin se on yhä voimissaan oleva pohjoispohjalainen perinneruoka.
Ainekset:
1 osa vettä
2 osaa sopivan karkeita ohrajauhoja
Suolaa
Voita
Laita vesi kattilaan. Lisää voi (n. 1-2 tl/ per desi vettä) ja suolaa maun mukaan.
Anna kiehahtaa.
Lisää kiehuvaan veteen ohrajauhot.
Älä sekoita niitä lainkaan, vaan lisää ne varovasti, että ne jäävät ikäänkuin veden päälle.
Töki lastalla pieniä reikiä seokseen.
Anna kypsyä noin tunti pienellä lämmöllä.
Erään alkuperäisohjeen mukaan sekoitetaan myötäpäivään pöperöksi kun tunti on kulunut.
Tarjoile mutti voinokareen kanssa.
Mutin voi myös lämmittää uudelleen paistamalla voissa mikäli sitä jää yli.
Nykyisin se on yhä voimissaan oleva pohjoispohjalainen perinneruoka.
Ainekset:
1 osa vettä
2 osaa sopivan karkeita ohrajauhoja
Suolaa
Voita
Laita vesi kattilaan. Lisää voi (n. 1-2 tl/ per desi vettä) ja suolaa maun mukaan.
Anna kiehahtaa.
Lisää kiehuvaan veteen ohrajauhot.
Älä sekoita niitä lainkaan, vaan lisää ne varovasti, että ne jäävät ikäänkuin veden päälle.
Töki lastalla pieniä reikiä seokseen.
Anna kypsyä noin tunti pienellä lämmöllä.
Erään alkuperäisohjeen mukaan sekoitetaan myötäpäivään pöperöksi kun tunti on kulunut.
Tarjoile mutti voinokareen kanssa.
Mutin voi myös lämmittää uudelleen paistamalla voissa mikäli sitä jää yli.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti