SOCIAL MEDIA

maanantai 25. marraskuuta 2019

Jouluinen kanttarellikeitto

Jouluinen kanttarellikeitto saa säväyksen etnisistä mausteista.



Ainekset:

150 g ryöpättyjä kantterelleja. (Voit käyttää säilöttyjä tai pakastettuja)
2 sipulia
2 dl luomukermaa
3 dl vettä
2,5 rkl vehnäjauhoja
Pippuria
Ripaus jauhettua neilikkaa
Ripaus jauhettua muskottipähkinää
Ripaus jauhettua kardemummaa
3 laakerinlehteä
Suolaa maun mukaan
Voita tai öljyä

Kuori sipulit.
"Muussaa" sipulit pehmeäksi soseeksi tehosekoittimella.
Laita hieman öljyä tai voita kattilanpohjalle.
Lisää mausteet. Laita ensin aavistus kaikkea, voit lisätä mausteita kypsymisen aikana oman maun mukaan.
Lisää sipuli ja kuullota hetken aikaa.
Lisää sitten vehnäjauhot ja sekoita.
Lisää kerma ja vesi samalla sekoittaen niin, että keittoliemestä tulee tasaista.
Anna kiehua hetki pienellä lämmöllä.
Pilko sillä välin kanttarellit noin 1-2 cm paloiksi.
Lisää kanttarellit keittoon ja anna kiehua vielä joitakin minuutteja.
Mikäli keitosta tulee liian sakeaa, lisää hieman vettä.

Voit tarjota keiton jouluaterialla vaikkapa alkuruokana, esimerkiksi ihanien sultsinoiden kanssa.




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti