Tämä on ohje perusmurotaikinaan, josta voit valmistaa erilaisia keksejä tai pikkuleipiä.
Ainekset:
200 g luomuvoita
2 dl luomuruokosokeria
2 luomukananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus vaniljasokeria
Anna voin pehmetä huoneenlämmössä.
Lisää sokeri ja kananmunat ja vatkaa tasaiseksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon kuivat aineet.
Sekoita tasaiseksi massaksi.
Laita taikina kelmun sisään tai peitä se muuten ilmatiiviisti.
Laita taikina vähintään puoleksi tunniksi jääkaappiin.
Taikina on valmista leivottavaksi.
Uuni 175-200 astetta riippuen keksien paksuudesta. Paistoaika n. 7-10 minuuttia.
Blogiin tulossa jouluinen keksikimara, jossa tarkemmat ohjeet erilaisiin perinteisiin (ja kenties fuusioituihin) kekseihin ja pikkuleipiin.
Ainekset:
200 g luomuvoita
2 dl luomuruokosokeria
2 luomukananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus vaniljasokeria
Anna voin pehmetä huoneenlämmössä.
Lisää sokeri ja kananmunat ja vatkaa tasaiseksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon kuivat aineet.
Sekoita tasaiseksi massaksi.
Laita taikina kelmun sisään tai peitä se muuten ilmatiiviisti.
Laita taikina vähintään puoleksi tunniksi jääkaappiin.
Taikina on valmista leivottavaksi.
Uuni 175-200 astetta riippuen keksien paksuudesta. Paistoaika n. 7-10 minuuttia.
Blogiin tulossa jouluinen keksikimara, jossa tarkemmat ohjeet erilaisiin perinteisiin (ja kenties fuusioituihin) kekseihin ja pikkuleipiin.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti