SOCIAL MEDIA

tiistai 1. lokakuuta 2019

Marenkikeksit

Gluteeniton, laktoositon

Summanmutikka ei aiheuta turhaa hävikkiä kokatessa.
Vanhanajan kermajäätelöä valmistaessa kananmunista jäi valkuaiset käyttämättä; tässä siis resepti niistä.

Marenkikeksit:

Ainekset:

2 kananmunan valkuaista
1,5 dl tomusokeria
Ripaus suolaa
Pieni loraus luomuomenasiiderietikkaa

Uuni 125 astetta

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.


Lisää joukkoon etikka ja suola. (molempia vain vähän)
Sekoita sitten joukkoon tomusokeri pikkuhiljaa lisäten.
Seos on valmista kun se on täysin tasaista, kiiltävää massaa.
(Tämä marenkimassa saa olla hieman löysempää kuin normaalien marenkienmassa, tarkoituksena on tehdä tasaisia keksejä, vähän kuin macaronsit.)

Laita massa pursottimeen. Voit tehdä pursottimen leivinpaperista tai muovipussista.
Pursota leivinpaperille haluamasti kokoisia pyöreitä, tasaisia marenkeja.


Paista marenkeja noin tunti. Sammuta uuni. Voit jättää marenkikeksit vielä uuniin "jälkilämmöille".

Valmiit marenkikeksit ovat kiinteitä, ja tällä kertaa saivat hiukan sävyäkin.
Uuni olisi voinut olla vielä pienemmällä, ehkä 100 astetta riittäisi pidemmällä kypsymisajalla.

Voit käyttää marenkikeksejä koristeina tai lisukkeina erilaisissa jälkiruoissa.






Ei kommentteja :

Lähetä kommentti