Gluteeniton, laktoositon, kananmunaton
Syksyn väreistä seuraavana on vuorossa keltainen.
Kurpitsakakku on itselleni enemmänkin amerikkalainen kuin suomalainen herkku, mutta tätä nykyä kurpitsaa on saatavilla hyvin lähellä tuotettuna, ja siksi resepti on nyt tässä.
Ainekset:
1 spagettikurpitsa (n. 20 cm pituinen)
4 dl sokeria ( noin puolet ruokosokeria/ puolet fariinisokeria)
1,5 dl rypsiöljyä
1,5 dl maustamatonta/ laktoositonta luomujogurttia
2 tl kardemummaa
2 dl gluteenitonta kaurajauhoa
1 dl tattarijauhoa
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
Ripaus suolaa
Uuni 175 astetta
Halkaise kurpitsa pituussuunnassa.
Poista siemenet ja säästä ne. (Voit paahtaa ne uunissa (100 astetta, 30 min). Käytä siemenet pienessä öljytilkassa ennen paahtamista. Paahdetut siemenet sopii keittojen päälle, salaatteihin, tai voit myös koristella tämän kakun niillä.)
Laita sopivan kokoiseen kattilaan noin puoli litraa vettä ja lisää kurpitsan puolikkaat sisäpuoli alassuin kattilaan.
Voit lisätä keitinveteen puoli desiä sokeria.
Keitä kurpitsoita kunnes ne ovat pehmenneet ja sisus irtoaa helposti ja pehmeästi.
Nosta kurpitsat pois kattilasta ja anna niiden hieman jäähtyä.
Kaavi sisus erilliseen astiaan.
Huom! Älä heitä kurpitsan keitinlientä pois. Voit käyttää sen koristelussa. Ohje lopussa (hilloke).
Mittaa ja sekoita öljy, sokerit ja jogurtti keskenään.
Lisää kaavittu kurpitsa sekaan.
Säästä siitä kuitenkin noin 1/4 hilloketta varten (ohje reseptissä alla)
Mittaa ja sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää kuivat aineet muiden ainesosien sekaan ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Laita taikina sopivan kokoiseen vuokaan. Tällä kertaa käytin itse kahta pienempää vuokaa.
Paista kakkua 25-30 minuuttia, kunnes se on lähes kypsä.
Valmista sillä aikaa kurpitsa-omenahilloke, jolla voit myös koristella kakun.
Tee näin:
Ota n. 3 dl kurpisankeitinlientä.
Ota loput keitetystä spagettikurpisasta ja lisää ne keitinveteen.
(Voit lisätä myös mahdollisen siementen poistossa irronneen kurpitsalihan tähän seokseen.)
Lisäksi voit lisätä yhden kuoritun ja raastetun omenan.
Lisää sekaan 2 dl ruokosokeria, 2 tl vaniljasokeria ja 2 tl kanelia.
Keitä 30 minuuttia tai kunnes seos on hillomaista ja vesi on kiehunut kasaan.
Kun kakku on lähes kypsä, ota se pois uunista.
Lisää päälle hieman hilloketta; erityisesti osaa jossa on kurpitsaa ja omenaa. Mahdollisimman vähän nestemäistä osaa.
Ripottele lisäksi joitakin kurpitsansiemeniä koristeeksi.
Paista vielä vajaa 10 minuuttia, jotta kakku saa kauniin sävyn ja se kypsyy täysin.
Voit jättää kakun myös ilman hillokekoristelua.
Ripottele silloin päälle vain joitakin paahdettuja kurpitsansiemeniä.
Valmis kakku on mehukas ja pehmeä koostumukseltaan.
Voit tarjoilla kakun hillokkeen kanssa.
Syksyn väreistä seuraavana on vuorossa keltainen.
Kurpitsakakku on itselleni enemmänkin amerikkalainen kuin suomalainen herkku, mutta tätä nykyä kurpitsaa on saatavilla hyvin lähellä tuotettuna, ja siksi resepti on nyt tässä.
Ainekset:
1 spagettikurpitsa (n. 20 cm pituinen)
4 dl sokeria ( noin puolet ruokosokeria/ puolet fariinisokeria)
1,5 dl rypsiöljyä
1,5 dl maustamatonta/ laktoositonta luomujogurttia
2 tl kardemummaa
2 dl gluteenitonta kaurajauhoa
1 dl tattarijauhoa
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
Ripaus suolaa
Uuni 175 astetta
Halkaise kurpitsa pituussuunnassa.
Poista siemenet ja säästä ne. (Voit paahtaa ne uunissa (100 astetta, 30 min). Käytä siemenet pienessä öljytilkassa ennen paahtamista. Paahdetut siemenet sopii keittojen päälle, salaatteihin, tai voit myös koristella tämän kakun niillä.)
Laita sopivan kokoiseen kattilaan noin puoli litraa vettä ja lisää kurpitsan puolikkaat sisäpuoli alassuin kattilaan.
Keitä kurpitsoita kunnes ne ovat pehmenneet ja sisus irtoaa helposti ja pehmeästi.
Nosta kurpitsat pois kattilasta ja anna niiden hieman jäähtyä.
Kaavi sisus erilliseen astiaan.
Huom! Älä heitä kurpitsan keitinlientä pois. Voit käyttää sen koristelussa. Ohje lopussa (hilloke).
Mittaa ja sekoita öljy, sokerit ja jogurtti keskenään.
Lisää kaavittu kurpitsa sekaan.
Säästä siitä kuitenkin noin 1/4 hilloketta varten (ohje reseptissä alla)
Mittaa ja sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää kuivat aineet muiden ainesosien sekaan ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Laita taikina sopivan kokoiseen vuokaan. Tällä kertaa käytin itse kahta pienempää vuokaa.
Paista kakkua 25-30 minuuttia, kunnes se on lähes kypsä.
Valmista sillä aikaa kurpitsa-omenahilloke, jolla voit myös koristella kakun.
Tee näin:
Ota n. 3 dl kurpisankeitinlientä.
Ota loput keitetystä spagettikurpisasta ja lisää ne keitinveteen.
(Voit lisätä myös mahdollisen siementen poistossa irronneen kurpitsalihan tähän seokseen.)
Lisäksi voit lisätä yhden kuoritun ja raastetun omenan.
Lisää sekaan 2 dl ruokosokeria, 2 tl vaniljasokeria ja 2 tl kanelia.
Kun kakku on lähes kypsä, ota se pois uunista.
Lisää päälle hieman hilloketta; erityisesti osaa jossa on kurpitsaa ja omenaa. Mahdollisimman vähän nestemäistä osaa.
Ripottele lisäksi joitakin kurpitsansiemeniä koristeeksi.
Paista vielä vajaa 10 minuuttia, jotta kakku saa kauniin sävyn ja se kypsyy täysin.
Ripottele silloin päälle vain joitakin paahdettuja kurpitsansiemeniä.
Valmis kakku on mehukas ja pehmeä koostumukseltaan.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti