SOCIAL MEDIA

tiistai 15. lokakuuta 2019

Makaronilaatikko

Sanotaan, että rakkaalla lapsella on monta nimeä.
Tällä kertaa nimi muodostuu sen mukaan, missäpäin Suomea ollaan, eli alueen murteen mukaisesti.
Loota, lodju, loora ja niin edelleen.
Nämä ovat synonyymeja laatikolle.

Laatikkoruoat ovatkin olleet perinteisesti keskeisessä osassa suomalaista ruoanlaittoa.
Tällä kertaa vuorossa on makaronilaatikko, jota syödään ahkerasti joka puolella Suomea.


Ainekset:

300 g sarvimakaronia
300g luomujauhelihaa
2 sipulia
0,6 l luomutäysmaitoa
3 kpl luomukananmunia
pippuria
suolaa
öljyä

Päälle:
100g juustoa (esim. polar/ emmental)

Uuni 175 astetta


Voitele ja jauhota vuoka.
Voit käyttää isoa vuokaa johon mahtuu koko seos tai tehdä kahteen pienempään vuokaan.

Keitä makaronit ohjeen mukaan. Ne saavat jäädä hieman koviksi, sillä ne kypsyvät vielä myöhemmin uunissa ollessaan.
Kuori ja pilko sipulit pieniksi kuutioiksi.
Kuullota sipuleita öljyssä kunnes ne ovat läpikuultavia.
Siirrä sipulit sivuun.
Paista jauheliha ja mausta se pippurilla ja suolalla.
Vatkaa maito ja kananmunat sekaisin. Voit sekoittaa joukkoon hieman suolaa, pippuria ja halutessasi vaikkapa sopivia yrttejä.
Raasta juusto.

Sekoita makaronit, jauheliha ja sipulit keskenään.
Kumoa seos vuokaan/ vuokiin.
Kaada kananmuna-maitoseos sekaan ja anna valua tasaisesti.
Painele seosta hieman päältä tasaiseksi.
Ripottele juustoraaste pinnalle.

Paista uunin keskitasossa noin 50 minuuttia.








Ei kommentteja :

Lähetä kommentti