SOCIAL MEDIA

sunnuntai 13. lokakuuta 2019

Syksyn värit - Porkkana-rusinaraaste, vaiko sittenkään...?

Porkkanat ja rusinat ei mielestäni ole kuuluneet yhteen etenkään raasteessa. 
Tämä pohjautuu kokemukseen kouluruoasta, jolloin oli usein tarjolla kuivaa porkkanaraastetta, jonka seassa oli rusinoita. 

Nyt päätin ylittää itseni, ja lähteä kokeilemaan, syntyisikö porkkanoista ja rusinoista resepti, jossa pääsisin yli kammotuksesta. 

Olen aiemmin kokannut toisinaan intialaista porkkanahalvaa. 
Päätin siis kokeilla, millainen resepti syntyisi yhdistämällä näitä kahta ruokalajia. 

Syntyi kaksi eri ohjetta, joista tässä ensimmäisenä ohje porkkanarusinalisukkeeseen, jota voit tarjoilla vaihtoehtoisesti myös jälkiruokana. 

Vuorossa siis syksyn väreistä - oranssi ja ruskea. 


Ainekset: 

20 g luomuvoita
3 isoa luomuporkkanaa
1 dl luomurusinoita
1-2 rkl kardemummaa
1-2 rkl kanelia
0,5-1 dl luomutäysmaitoa
Ruokosokeria tai jotakin tummaa sokeria maun mukaan

Kuori ja raasta porkkana pienimmällä raastimella. 
Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon kardemumma ja kaneli. 


Lisää porkkanaraaste ja kääntele hieman. 
Lisää sitten maito sekaan ja anna kypsyä 7-10 minuuttia samalla välillä sekoitellen. 


Maito saa kiehua kokoon. Sitä voi lisätä tarvittaessa.
Lisää rusinat ja sokeria oman maun mukaisesti.


Anna kypsyä vielä hetken, kunnes rusinat ovat hieman pehmenneet. 

Tarjoile sellaisenaan suolaisen ruoan lisuukkeena, tai vaikkapa Vanhanajan vaniljajäätelön kanssa. 


Seuraava postaus tulee olemaan se alkuperäinen porkkana-rusinaraaste, tosin hieman uudistetulla reseptillä. 




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti