Gluteeniton, laktoositon
Summanmutikan seuraavat postaukset tulevat liittymään syksyn väreihin.Ensimmäisenä niistä punajuuren kaunis sinertävän punainen sävy.
Sen väri on yksi syksyn väreistä.
Juurekset kuvastavat mielestäni nimensä mukaisesti juurevuutta, jotakin vahvuutta, joka kannattelee. Ne tuovat ruokaan makua ja painovoimaa.
Tämä punajuurikakku on syntynyt punajuuren väristä tulevasta inspiraatiosta, kokeilemalla eri ainesosien yhdistelmiä.
(Tämä ei ole perinteinen suomalainen resepti, vaan pikemminkin fuusioresepti.)
Lopputuloksena syntyi kakku, jossa maistuu vielä juureksen maku, sekä riittävä makeus.
Punajuuren väri yhdistettynä kaakaoon kuvastaa itselleni pimenevää syysiltaa, jossa pilkahtaa kuitenkin sävy (punajuuren väri) jostakin ikiaikaisesta vahvuudesta, joka antaa toivoa, yön pimeydenkin hallitessa.
Ainekset:
40g huoneenlämpöistä, pehmeää voita
40 g öljyä
3 dl sokeria
4 munaa
3 appelsiininkokoista punajuurta
1,5 dl perunajauhoja
2 dl tattarijauhoja
1 dl kaakaota
2 tl kardemummaa
2tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
Ripaus suolaa
1 purkki laktoositonta ranskankermaa tai kermaviiliä.
Kuorrutus:
200g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl tomusokeria
2 tl vaniljaa
Uuni 175 astetta
Vuoraa vuoka leivinpaperilla.
Kuori ja pese punajuuret.
Raasta ne hienoksi raasteeksi.
Vaahdota voi, öljy ja sokeri keskenään.
Lisää kananmunat ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää kuivat aineet samalla sekoittaen vaahtoon.
Lisää lopuksi raastettu punajuuri ja ranskankerma.
Kaada taikina vuokaan ja levitä se tasaiseksi.
Levitä kuorrute jo jäähtyneen kakun päälle.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti