Kuivakakkuja löytyy suomalaisesta keittiöstä moneen lähtöön.
Tämä resepti on kanelikakkuun.
Ainekset:
200g luomuvoita
2,5 dl sokeria
3 luomumunaa
Puolitoista kuppia vehnäjauhoja
Puoli kuppia perunajauhoja
Puoli kuppia kermaa tai jogurttia (jogurtin kanssa tulee vähän happamampi kakku)
4 tl kanelia
2 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
Uuni 200 astetta
Sulata voi.
Lisää sokeri, sekä mausteet (kaneli ja vanilja) lämpimän voin sekaan ja anna jäähtyä.
Vatkaa kananmunat sekaan.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon vuorotellen jogurtin kanssa.
Paista kakkua 35 minuuttia tai kunnes se on kypsää.
(Kypsyyden voit tarkistaa vaikkapa hammastikulla. Jos tikkuun tarttuu taikinaa, kakku on vielä raaka.)
Tämä resepti on kanelikakkuun.
Ainekset:
200g luomuvoita
2,5 dl sokeria
3 luomumunaa
Puolitoista kuppia vehnäjauhoja
Puoli kuppia perunajauhoja
Puoli kuppia kermaa tai jogurttia (jogurtin kanssa tulee vähän happamampi kakku)
4 tl kanelia
2 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
Uuni 200 astetta
Sulata voi.
Lisää sokeri, sekä mausteet (kaneli ja vanilja) lämpimän voin sekaan ja anna jäähtyä.
Vatkaa kananmunat sekaan.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon vuorotellen jogurtin kanssa.
Paista kakkua 35 minuuttia tai kunnes se on kypsää.
(Kypsyyden voit tarkistaa vaikkapa hammastikulla. Jos tikkuun tarttuu taikinaa, kakku on vielä raaka.)
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti