Makaronivelli saattaa olla ruokalaji, jota pastan alkuperämaassa italiassa varmaankin kummaksuttaisiin.
Se on kuitenkin herkullinen välipala tai kevyt lounaskeitto, jota moni on syönyt jo lapsuudessa täällä Suomessa. Äitini teki lapsuudessani sitä.
Muistan, että sitä syötiin kun ei ollut muuta tarjottavaa. Mutta huonoja muistoja se ei minulle tuo, vaan pikemminkin maku ja tunne syödä sitä muistuu yhä hyvänä mieleen.
Minusta se oli jollakin tapaa jopa eksoottinen ruoka, kun makaroonit oli Italiasta kotoisin ja tykkäsin siitä kovasti. Tuli tyytyväinen olo.
Ainekset:
0,5 l luomutäysmaitoa
1,5 dl sarvimakaronia
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl sokeriaa
Nokare voita
Laita nokare voita kattilaan.
Anna voin sulaa ja lisää sitten maito.
Keitä maito kiehuvaksi. Sekoita koko ajan. (Palaa helposti pohjaan.)
Pienennä hellan lämpötila esim. kolmoselle.
Lisää makaronit kun maito kiehuu.
Keitä makaroneja 5 min.
Sekoita vehnäjauhot pieneen vesitilkkaan ja sekoita sitten vellin sekaan.
Lisää suola ja sokeri.
Anna kypsyä kunnes makaronit on valmiita.
Nam!
Muistan, että sitä syötiin kun ei ollut muuta tarjottavaa. Mutta huonoja muistoja se ei minulle tuo, vaan pikemminkin maku ja tunne syödä sitä muistuu yhä hyvänä mieleen.
Minusta se oli jollakin tapaa jopa eksoottinen ruoka, kun makaroonit oli Italiasta kotoisin ja tykkäsin siitä kovasti. Tuli tyytyväinen olo.
Ainekset:
0,5 l luomutäysmaitoa
1,5 dl sarvimakaronia
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl sokeriaa
Nokare voita
Laita nokare voita kattilaan.
Anna voin sulaa ja lisää sitten maito.
Keitä maito kiehuvaksi. Sekoita koko ajan. (Palaa helposti pohjaan.)
Pienennä hellan lämpötila esim. kolmoselle.
Lisää makaronit kun maito kiehuu.
Keitä makaroneja 5 min.
Sekoita vehnäjauhot pieneen vesitilkkaan ja sekoita sitten vellin sekaan.
Lisää suola ja sokeri.
Anna kypsyä kunnes makaronit on valmiita.
Nam!
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti