SOCIAL MEDIA

maanantai 21. lokakuuta 2019

Ottiko ohraleipä? - Happamat ohrarieskat

Ohraleipä ei ole perinteisesti ollut se suosituin vaihtoehto, sillä jyvistä puuttuu sitkoaines.
Itse olen kokatessa huomannut, että ohrasta leivotut tuotteet myös kuivuvat kovin nopeasti.
Vehnäjauhon kanssa sekoittaessa nämä "ongelmat" vähenevät.

Tällä kertaa olen kuitenkin tehnyt leivän ohraa ja kauraa sekoittamalla.
Vuorossa on siis Happamat ohrarieskat.


Ainekset:

Kuppi ohrajauhoja (käytä luomua jos on)
Kuppi gluteenittomia kaurajauhoja
Pussi kuivahiivaa
2 dl maustamatonta, hapanta jogurttia
10 g luomuvoita
1-2 tl suolaa
1 tl sokeria

Uuni 200 astetta

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lämmitä jogurtti kevyesti kattilasta (vältä keittämästä) ja lisää sekaan voi.
Anna voin sulaa ja lisää seos sitten kuivien aineiden joukkoon samalla sekoittaen.
Vaivaa taikinaa käsin.
Lisää tarvittaessa hieman vettä tai jauhoja.
Taikinasta tulisi tulla pehmeä, helposti kasassa pysyvä ja muovailtava taikina.


Anna kohota 30 min.

Tee sitten taikinasta pieniä samankokoisia paloja, jotka pyörität ja painelet pieniksi noin sentin paksuisiksi rieskoiksi.
Anna kohota 10 minuuttia.
Painele sitten harukalla reikiä rieskoihin.



Voitele rieskat vedellä ennen paistamista.
Paista 10 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.


Tarjoile rieskat tuoreena voisulan kanssa.




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti