SOCIAL MEDIA

torstai 17. lokakuuta 2019

Torstain toiveruoka; hernekeitto

Hernekeitto on suomalainen perinteinen arkiruoka, jota syödään edelleenkin usein torstaisin esimerkiksi monissa lounaspaikoissa.



Tämä resepti on hernekeiton kasvisversio, josta saat helposti lihaisan vain lisäämällä sopivat lihat (esim. palvikinkkua) joukkoon keittämisen loppuvaiheessa. (Riippuen onko liha jo kypsennettyä vai ei, minkä verran keittoaikaa tarvitsee)

Ainekset:

500g kuivattuja herneitä
3-4 l vettä
3 luomuporkkanaa
2 luomusipulia
2 rkl sinappia
Suolaa
Mustapippuria

Liota herneitä yön yli.
Keitä niitä sitten 2 tuntia.
Vettä voi lisätä tarpeen mukaan.
Kuori ja pilko sipulit ja porkkanat.
Lisää ne keittoon.
Anna kiehua vielä kunnes herneet ovat täysin pehmenneet.
Mausta keitto oman maun mukaan. Voit lisätä edellä mainittujen mausteiden lisäksi myös meiramia.




Tarjoile hernekeiton jälkiruokana vaikkapa maukkaita köyhiä ritareita tai pannukakkua.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti